Tıbbı ve Aromatik Blog

Faydalı Şifalı Bitkiler

Faydalı Şifalı <b>Bitkiler</b>

Şifalı bitkiler ve şifalı bitkilerin yararları toplumca bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Şifalı bitkilerin yararları ve faydaları vardır ancak her duyduğunuz şifalı bitkiye güvenmeyin iyice farklı kaynaklardan araştırın...

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Faydalı Şifalı Bitkiler ya da genel olarak Şifalı bitkiler olarak anılan bu hayatımızdaki önemli bitkiler günümüzde alternatif olarak aranan, çoğu kişinin merakla araştırdığı konulardan birisi olmuştur. Faydalı şifalı bitkiler ve şifalı bitkilerin yararları toplumca bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Şifalı bitkilerin içerisinde zayıflatan bitkiler, öksürük gideren bitkiler, cilt sorunlarına karşı bitkiler gibi birçok fayda sağlayan bitkiler bulunuyor. Her bitkinin bir şifası, bir faydası olduğuna inanıyoruz. Bu insan için faydalı olacak bitkilerin sınıflarını, ailelerini, ailelerinde hangi türleri olduğu ile ilgileniyoruz ve bu konu hakkında hem akademik bilgiyi hemde halk arasında konuşulan ve anlaşılır şekilde sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz.

Faydalı Şifalı Bitkiler: Kıvırcık Nane

Örnek verecek olursak, nefes Kokusu İçin: Nane Çayı – Naneye kendine özgü tadı ve kokuyu veren aromatik yağ, aslında nefes kokusuna neden olan mikropları öldüren güçlü bir antiseptiktir. İhtiyaç duyduğunuz her an, bir bardak nane çayı için

Bitkisel ürünlerde ve bitkisel yağlar da bu şifalı bitkileri görmek mümkündür. Bitki çayları da şifalı bitkiler ile oluşturulmuş şifa kaynaklarıdır. Bazı bitkilerin yağı, bazı bitkilerin ise çayı iyi gelmektedir. Bazıları ise direkt tüketilebilir, bazıları kozmatik sektöründe kullanılır.

Faydalı Şifalı Bitkiler: Kekik

Kepek için Kekik – Kekik suyunu kepeğe çare olarak kullanabilirsiniz. Tepeleme dolu 4 çorba kaşığı kuru kekiği, alüminyum olmayan bir demlik kullanarak 2 bardak suda 10 dakika boyunca kaynatın. Süzgeçten geçirin ve soğutun. Elde ettiğiniz kekik suyunu, yeni şampuanlayıp duruladığınız saçınıza yavaşça dökerken, yumuşak hareketlerle iyice ovalayıp kafa derinize ulaşmasını sağlayın. Saçınızda bir tabaka bırakmayacağı için durulamanıza gerek yok. Ama isterseniz durulayabilirsiniz de.

İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki, Nazım Tanrıkulu, Ayhan Ercan, Hande Polat, şifalı bitkiler alanında yazılarıyla tanınmış kişilerdir.

Şifalı bitkilerin yararları ve faydaları vardır ancak her duyduğunuz şifalı bitkiye güvenmeyin iyice farklı kaynaklardan araştırın ve özellikle bu konuda dikkat (!) doktorunuza danışmadan kullanmayın.

Unutmayın ki tanı ve tedavi konusunda tek yetkili kişi doktorlardır. Şifalı bitkiler sadece destekleyici uygulamalardır, doktorunuza danışmadan kullanmamanız gerekir.

Sağlıklı bir dünya için şifa toprakta!
Kaynaklar »»
Diğer Haberler