Tıbbı ve Aromatik Blog

Hafızanızı kuvvetlendirmek için 5 bitki ve baharat!

<b>Hafızanızı kuvvetlendirmek</b> için 5 bitki ve baharat!

Hafızanızı kuvvetlendirip, arttırmak için ve ruh sağlığı sorunlarından korunmaj, belki de değişen yaşam tarzından dolayı daha fazla insanı etkiliyor gibi görünüyor.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Hafızanızı kuvvetlendirip, arttırmak için ve ruh sağlığı sorunlarından korunmaj, belki de değişen yaşam tarzından dolayı daha fazla insanı etkiliyor gibi görünüyor. Bilim adamları ve tıp uzmanları problemle başa çıkmak için yeni bir çalışma da, otlar ve baharatları beyin ve ruh sağlığı ayrıca hafıza sağlığına bağladı. Çoğu mutfak bahçelerinde yaygın olarak yetiştirilen bu otlar ve baharatlar, beyin için faydalı bulunmuştur.

Bu çalışma, bazı bitki ve baharatların Alzheimer ve hafıza kaybı gibi bazı zihinsel sağlık sorunlarının iyileşmesine yardımcı olabilecek tıbbi özelliklere sahip olduğunu düşündürmektedir. Bu otlar ve baharatlar beyninizin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur:

Ginseng

Ginseng, Panax’ın bir köküdür. Panax Ginseng’in MS 3. yüzyıldan beri büyük bir tıbbi değere sahip olduğu bilinmektedir. Ginseng, dayanıklılık veren ve gençleştirici güçleriyle eski Çin’de bir gıda olarak kullanılan bitkisel ilaçların en popüler bitkilerinden biridir . Enflamatuar hastalıkların önlenmesi ve tedavisi için ginsenosidler adı verilen anti-inflamatuar kimyasallar içerir.

Gotu Kola (Centella asiatica)

Pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu otsu bitki, Ayurveda gibi alternatif tıpta zihinsel berraklığı geliştirmek için uzun süredir kullanılmaktadır . Bir hayvan testine göre, Gotu Kolu beynin oksidatif stresle savaşmasına ve Alzheimer tedavisine ve bilişsel işlevi geliştirmesine yardımcı olabilir.

Mor Salkım

Alternatif bir tıp alanı olarak Hindistan , otlar ve baharatlara çok güveniyor. Ayurveda tıbbının bir parçası olan Ashwagandha’nın beta-amiloid plaklarının oluşumunu engellediği ve oksidatif stresi azaltarak beynin güçlendirilmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba)

Kızılağaç ağacından yapılmış bir baharat olan Ginkgo Biloba, eski Çin’de demans gibi ruhsal hastalıkları tedavi etmek için uzun zamandır kullanılmaktadır. Antik Çin, bu baharatın dolaşımın uyarılması ve beyne kan akışının teşvik edilmesi yoluyla bilişsel işlevlere yardımcı olabileceğine inanıyordu. Ginkgo biloba’nın demansı demansının kesin bir kanıtı olmamasına rağmen, bazı araştırmalar, bu baharatın insanlarda bilişsel işlevi geliştirdiğini kanıtladı. Alzheimer hastalığı veya hafif kognitif bozukluk.

anadolu-adacayi-Salvia-Triloba

Adaçayı

Çoğunlukla bir süs bitkisi olarak kullanılan adaçayı , bazı çalışmalara göre, hafızayı güçlendirici özelliklere sahip olabilir. Kanıt Tabanlı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp tarafından yapılan bir araştırma, adaçayı Alzheimer hastalarına faydalı olabilecek birkaç bitkiden biri olarak tanımlamıştır.

Listelenen otlar ve baharatların yanı sıra, balın için doğal bir çare olarak melisa, zerdeçal, yi-gan san ve ba wei di huang wan’ı da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: newsnation

Kaynaklar »»
Diğer Haberler