Tıbbı ve Aromatik Blog

Kalp krizi riski günde bir fincan çay ile azaltılabilir

<b>Kalp krizi riski</b> günde bir fincan çay ile azaltılabilir

Kalp krizi ve felç riski günde sadece bir fincan çay içerek azaltabileceği idda edildi.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

İlginizi çekebilir: Adaçayı Faydaları ve Kullanımı

ABD’deki Johns Hopkins Hastanesi’nden araştırmacılar tarafından yapılan bulgular , çay içenlerin kalbin koroner arterlerinde kalsiyum birikimine sahip olma olasılığının düşük olduğunu göstermektedir. Araştırmacılar, kalsiyum yataklarının kalp hastalığı ve inme gibi ciddi koşullarla bağlantılı olduğunu belirtti.

Orta derecede çay içenler

Johns Hopkins Hastanesi’nden Elliott Miller, “Orta derecede çay içenlerin koroner arter kalsiyumu progresyonunda azalma ve kardiyovasküler olayların görülme sıklığının azaldığını gördük” diyor.

Kalp Krizi Riski sadece çay değil meyve tüketmekte risk ihtimalini düşürür!

Çay dışında meyve yemekte bu riski azalttığı bilinmektedir, devamı için Meyve yemek kalp krizi ve felç riskini azaltabilir makalesini okuyabilirsiniz

Potasyum kaynağı meyveler

Çalışmaya ilk kez katıldıklarında kardiyovasküler hastalık veya antihipertansif tedavi öyküsü olmayan kişiler arasında yapıldı. Meyveler zengin bir potasyum kaynağı, diyet lifi, antioksidanlar ve diğer potansiyel olarak aktif bileşiklerdir ve az miktarda sodyum veya yağ ve nispeten az kalori içerir.

İlginizi çekebilir: Kalbiniz için zararlı 6 Gıda – Dünya Kalp Günü

Çalışma, meyve tüketiminin (çoğunlukla elma ya da portakal olan) düşük kan basıncı, düşük kan şekeri ve sigara içmeme gibi diğer birçok faktörle güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu bulmuştur .

Araştırmacılar, günde 100 g’lık bir meyvenin yaklaşık üçte bir daha az kardiyovasküler mortalite ile ilişkili olduğunu ve farklı çalışma alanları arasında benzer olduğunu ve hem erkek hem de kadınlarda benzer olduğunu buldular.

Araştırmacılar, 2000 yılında başlayan devam eden bir çalışmaya kayıtlı olan 6.000’den fazla erkek ve kadının verilerine bakmışlar. Araştırmanın başlangıcında, gönüllülerin tümü kalp hastalığından arınmıştı, ‘HealthDay’ rapor etti.

Göğüs ağrısı geçirenler

Araştırmacılar, kalp krizi geçiren, inme, göğüs ağrısı geçiren veya 11 yıl boyunca diğer kalp hastalığından kimlerin öldüğünü görmek için kadın ve erkeklerin kayıtlarını izledi. Aynı zamanda daha önceki bilgisayarlı tomografi taramalarını (CT taraması) daha sonrakilere göre karşılaştırarak beş yıl içinde kan damarlarındaki kalsiyum birikimlerini de ölçtüler.

Çalışmada, günde bir fincan çay içen kişilerin, çalışma döneminde çay içmeyenlere kıyasla üçte bir oranında daha büyük bir kalp hastalığı olayı riskinin daha az olduğu bulunmuştur.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler