Tıbbı ve Aromatik Blog

Kilo Aldırmayan Sağlıklı Atıştırmalıklar

Kilo Aldırmayan <b>Sağlıklı Atıştırmalıklar</b>

Sağlıklı yaşamak ve fit bir vücuda sahip olmak için alışkanlıklarımızdan vazgeçmek yerine onları değiştirmeyi tercih edebiliriz.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Kilo Aldırmayan Sağlıklı Atıştırmalıklar, fastfood beslenmenin her geçen gün arttığı ve kilo almanın sorun haline gelmeye başladığı bu günlerde zayıflamanın yollarını arayan insan sayısı da giderek artmaktadır. Ancak bunun yanında yeme alışkanlıklarımızdan kolay kolay vazgeçemediğimizde bir gerçektir.

Günlük hayatımızda boş bulduğumuz zamanlarda tükettiğimiz cips, çerez, çikolata, bisküvi, hamur işleri vb. abur cubur besinlerin çoğumuz için vazgeçilmez olduğu da doğrudur. Ancak bu besinlerin hem sağlıksız olduğunu hem de kilo aldırıcı özelliğini hepimiz biliyoruz.

Kilo Aldırmayan Sağlıklı Atıştırmalıklar

Sağlıklı yaşamak ve fit bir vücuda sahip olmak için alışkanlıklarımızdan vazgeçmek yerine onları değiştirmeyi tercih edebiliriz. Bunun için de hafif yiyeceklerin yanında kilo aldırmayan sağlıklı abur cuburlar bizim kurtarıcımız olabilir.

Sağlıklı, Doğal Atıştırmalıklar

Kilo aldırmayan sağlıklı atıştırmalıklar, kuru üzüm ve leblebi, fındık, kuru kayısı gibi şifalı bitkiler ve kuruyemişlerin sütle birlikte tüketilen bitter çikolata, yoğurdun içine karıştırıp tükettiğimiz meyveler, ceviz, bol tahıllı ürünler, yulaf ezmesi gibi besinler hem bağışıklık sistemimizi korumakta, hem de eğlenceli bir beslenme şekli olmaktadır.

İlginizi çekebilir: Bakliyat ile kilo vermeye ne dersiniz?

Özellikle geceleri geç saatlere kadar oturup film izleyen, müzik dinleyen, evde uzun vakit geçiren ve bunları yaparken atıştırma ihtiyacı hissedenler için kilo aldırmayan sağlıklı abur cuburlar birebirdir.  Hareketin azalması ve stres gibi faktörlerde insanlarda yemek yeme eğilimine sebep olur.

Kendimizi atıştırmalıklardan soyutlamak zaten başlı başına bir yanlıştır. Ne yiyeceğimizi, ne zaman yiyeceğimizi ve ne kadar yiyeceğimizi iyi ayırt edersek her şeyden yiyerek kilo verebilir ve sağlıklı kalabiliriz. Bunun ilk adımı da zararlı abur cuburlar yerine kilo aldırmayan sağlıklı abur cuburları tercih etmek olmalıdır.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler