Tıbbı ve Aromatik Blog

Romatizma için şifalı bitkiler

<b>Romatizma</b> için şifalı bitkiler

Romatizmaya bulaşmak istemiyorsanız Et ve Çay’ı fazla tüketmeyin. Çünkü Et ve Çay’da bulunan üre sayısının yüksek olması romatizma hastalığına yakalanma riskini arttırabilir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Romatizma hastalığı 100’den fazla hastalığı kapsayan kas ve eklemlerin ağrı yapma şikayetidir. İltihaplı ve iltihapsız olarak ikiye ayrılır. İltihaplı olanda  mikrop, ürik asit ve bazı kristallerin eklemlerde veya ilgili kısımlarda yaygınlaşarak oluşturdukları hastalıktır. İltihapsız’da ise eklemlerde iltihap olmadan aşınma ve kireçlenmelerden kaynaklı ağrılar oluşmaktadır.

Romatizma hastalığının şifalı bitkiler ile tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Doğal ve bitkisel yöntemler ile Romatizma ağrılarını azaltmak mümkündür. Erkeklere oran ile kadınların yakalanma oranı daha yüksek olduğu bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Romatizma hastalığı bilindiği üzere bir çok hastalığın (kas ve eklemlerde ağrı yapan) ifade şekli olarak görülmektedir. Bu yüzden hastalığınıza tanı konulması ve Romatizmanızın hangi tür olduğunun tespit edilmesi için aile hekimi veya doktorunuzun kontrollerinde şifalı bitkilerden yapılmış Romatizmaya iyi gelen alternatif ilaçları denemenizi tavsiye ederiz.

Romatizma’dan korunmak için Et ve Çay’ı fazla tüketmeyin.

Çünkü Et ve Çay’da bulunan üre sayısının yüksek olması romatizma hastalığına yakalanma riskini arttırabilir.

Romatizmal Sancı ve Ağrılarına İyi gelen Alternatif ilaçlardan biri Bal’dır.

Bal, Romatizma’da ağrı ve sancılara iyi geldiği bilinmektedir. Balın romatizma hastalığında uygulanması ise şu şekildedir,

Romatizma’nın olduğu bölge yani ağrıyan veya sancı olan yere bal sürülmüş bir keten bez ile sarıp üzerinede yünle bağlamanız gerekmektedir. 4 saatte bir bu işlem yapılır ve keten bez değiştirilirken ağrıyan yer önce sıcak su ile yıkanıp masaj yapılıp ovalanır. Ağrıyan bölgenin soğumamasına dikkat edilmelidir. 1 hafta boyunca bu işlemler tekrarlanır.

Romatizma hastalığına iyi gelen Zeytinyağı ile hazırlanacak bazı karışımlar ile masaj yolu ile tedavi yöntemleri mevcuttur. Zeytinyağı karışımlarında birlikte kullanılan bitkiler, Süpürge otu, Lavanta Çiçeği, Leyla, Defne, Kafur, Kuşdili, Kekik, Güvey otu,  ve Sarımsak olarak bilinmektedir. Bu bitkiler ile hazırlanan karışımlar masaj yolu ile ağrıyan bölgeye uygulanmaktadır.

Bir diğer alternatif tedavi ise Kiraz sirkesidir. Romatizma hastalığında kullanılan Kiraz Sirkesi romatizmalı bölgede iltihap önleyici ve sancı kesici olarak kullanılmaktadır. Sizelere bir sonraki yazımızda şifalı sirkeler hakkında bilgiler vereceğiz.

Romatizma hastalığı ile ilgili bilinen bir konuda kaplıcalardır. Burada ön plana çıkan madde Su’dur. Su, hastalıkları tedavi etmede ve önlemede  ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirme kullanılan önemli metodlardan birisidir. Su ile tedavi metodunda tedavi edilen veya önlenebilen hastalık sayısı bir hayli fazladır.

Kadın hastalıkları ile ilgili olarak bir önceki yazımızda sistit hastalığana iyi gelen bitkiler hakkında bilgiler paylaşmıştık.

Kaynak: Faydalı Şifalı Bitkiler

Kaynaklar »»
Diğer Haberler