Tıbbı ve Aromatik Blog

Tahıl Kahvaltısı gerçekten sağlıklı mı?

<b>Tahıl Kahvaltısı</b> gerçekten sağlıklı mı?

Tahıl kahvaltısı reklamlarda bahsedildiği kadar sizce sağlıklı mı? Tahıllar hemen hemen her ülkede en yaygın kahvaltı öğelerinden biridir. Özellikle ülkemizde son yıllarda hızla artmaktadır ve çocuklara empoze edilmektedir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Tahıl kahvaltısı reklamlarda bahsedildiği kadar sizce sağlıklı mı? Tahıllar hemen hemen her ülkede en yaygın kahvaltı öğelerinden biridir. Özellikle ülkemizde son yıllarda hızla artmaktadır ve çocuklara empoze edilmektedir. Ancak, kahvaltıda mısır gevreğinin sağlıklı olup olmadığı konusunda giderek artan bir endişe var. Bunun nedeni, kahvaltılık gevreklerin şeker, çikolata veya rafine karbonhidratla karıştırılmış işlenmiş tahıllardan yapılmasıdır.

Eklenen şeker, tahıl kahvaltısı ile ilgili endişelerden biri olduğunu kanıtlamaktadır. Bu nedenle, ya kendiniz ya da çocuklarınız için tahıl tüketmeden önce uygun şekilde düşünmek her zaman akıllıca olacaktır.

Tam buğday taneleri, sizi sağlıklı tutabilen lif ve B vitaminleri içerir. Anlamı, bir bütün olarak tahıl, sağlıklı değil, ancak ek gıda bileşenleri ve nasıl işlenir değil. Bunlar, sağlıklı bir tahıl kahvaltısı için takip edebileceğiniz yöntemlerden bazıları:

Gıda etiketlerine odaklanın

Gıda etiketleri size neleri kaçınmanız gerektiği ve sağlıklı olduğu düşünülen bilgiler hakkında bilgi verir. Markalar arasında seçim yapmanıza yardımcı olabilir ve şeker, yağ ve tuzun yüksek olduğu kahvaltılık gevreklerden kaçının. İyi markaların çoğu beslenme etiketlerinde, paketin ön tarafında kırmızı, kehribar ve yeşil renk kodlaması gibi yiyecek trafiği ışıkları bulunur. Yiyecek trafiğindeki etiket daha yeşil gösteriyorsa, içerik daha sağlıklı olabilir. Bu konu ile ilgili özellikle @gidadedektifi instagram sayfasını takip edebilirsiniz.

İnceleyin: Şeker Hastalarına Tatlandırıcı: Şeker Otu (Stevia)

Şeker, tuz ve yağ seviyelerini kontrol edin

Tükettiğiniz tahılların vücudunuza uygun olup olmadığını, şeker, tuz ve yağ düzeylerini bilmek size yardımcı olacaktır. Kutunun önündeki sağlık taleplerini dikkate almayın ve içerik listesini kontrol ettiğinizden emin olun. Uygun bilgilerle, diyabet, obezite veya daha yüksek insülin aktivitesi olan kişiler neyin önleneceğini ve neyin engellenemeyeceğini bilirler.

Sütlü veya yoğurtlu tahıl gevreği hazırlayın

Kahvaltı, vücudunuza kalsiyum eklemek için en uygun zaman olmalıdır. Tahıllarınıza süt veya yoğurt eklediyseniz, bu doğru yapılabilir. Veganlar için, inek sütü takviyeli soya, pirinç ve yulaf içecekleri ile değiştirebilirsiniz.

Tahıl Kahvaltısı

Kahvaltıda tahıl yiyecekseniz eğer, sade olanına kendiniz meyve ekleyerek daha az şekerli olmasını sağlayabilirsiniz. Zevkinize göre kuru üzüm, kuru kayısı, muz, çilek ekleyebilirsiniz.

Ayrıca paketlenmiş tahılları püresi veya buğday gevreği ile daha sağlıklı bir kahvaltı ile yapabilirsiniz. Mineral açısından zengindirler ve kan şekerinizi kontrol altında tutacak yüksek lif içeriğine sahiptirler.

Kaynaklar »»