Tıbbı ve Aromatik Cilt Bakımı

Genç Görünmenin Sırları, Genç Görünmek için Yöntemler

Genç Görünmenin Sırları, Genç Görünmek için Yöntemler

Genç görünmenin sırları ve genç görünmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemleri keşfetmek için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz.

Genç görünmenin sırları, genç görünmek, her yaşta pek çok insanın hedeflediği bir şeydir. Sağlıklı ve taze bir cilt, canlı ve enerjik bir vücut, gençlik hissi insanları daha mutlu ve özgüvenli yapabilir. Genç görünmenin sırlarını ve genç görünmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemleri keşfetmek için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz.

Daha Genç Görünmek için Neler Yapmalıyız?

Bu yazımızda olduğumuzdan daha genç göstermemiz için neler yapılması gerektiğini çok uzatmadan sıralayacağız. Öncelikle olduğumuzdan yaşlı göstermemize neden olacak etkenleri sıralayalım.

  • Sigara, alkol  uzun vadede olduğumuz yaştan çok yaşlı göstermemizde neden olur.  Olayın kimyası karışık olsa da sigara ile siyah noktalar, oksijen eksikliği, cilt sarkmaları arasında ciddi bağlantılar var. Alkol ise karaciğer metabolizmasını bozarak etki gösteriyor. Herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir ama bir etkendir. Minimuma indirmemizde fayda var.
  • Fastfood, kızartmalar ve rafine şeker: Aslında vücuda verdiği zararlar alkol ve sigaradan da bir tık ötede diyebiliriz. Kanser hücreleri şekeri çok sever. Fastfood ve kızartılmış besinler serbest radikallerin vücutta birikmesine yol açıyor. Karaciğer, kalp ve beyin sağlığını direk etkileyen durumlar bunlar. Yaşlandıran yiyeceklerden ilk sırada fastfoodlar ve kızartmalar geliyor. Kızartılmış bir patates asla patates değildir. Belli sıcaklıkların üzerinde yağın ve besinlerin kimyası değişiyor.  Yiyeceklerin pişirilmesi için en ideal sıcaklık suyun kaynama noktası olan 100 derece ve civarı. Kızartmalarda ise bu sıcaklık 150-250 derece arasında değişiyor. Tabi hiç fastfood yemeyin gibi bir iddiamız yok ama fastfood sizde bir alışkanlık haline gelmişse bu durumu bırakmanızda fayda var.
  • Tahıllar: Karbonhidrat açısından zengin olan bu gıda grubu çok zengin içeriğe sahip olsalar da içerdikleri glüten ile pek çok soruna davetiye çıkarabiliyor. Tahıl ürünlerini minimum seviyede tüketmemiz gerekebilir.
  • İşlenmiş Et ve Et Ürünleri: Bekletilmiş et ve bekletilmiş ete katılan katkı maddelerini yazmaya gerek yok. Bunlardan mümkün mertebe uzak durmamız en iyisi.
  • Hareketsizlik: Hareketsiz yaşam, vücudumuzda toksinlerin birikmesine neden oluyor. Ayrıca toksinlenme ile beraber yağlanma da olası bir diğer sonuç.

Peki Genç Görünmek için Neler Yapmalıyız?

  1. Vücuda ihtiyacı olanı verin: Benzinli bir araba su ile çalışmayacağını biliriz. Aynı şey vücudumuz için de geçerli. Ancak vücudumuz ihtiyacı olmayan bir şey aldığında herhangi bir sorun göstermese de uzun süreler boyunca yavaş yavaş zehirlenmektedir. Vücudumuzun ihtiyacı olan şeyler basittir. Proteinler, vitaminler, yağlar, bazı asitler ve yeteri kadar karbonhidratlardır. Kabaca bu ihtiyacımızı; et, sebze, bazı meyveler, kuruyemişler ve doğal yağlardan karşılayabiliriz. Et demek protein ve vitamin demektir. Balık eti, doğal beyaz et, kırmızı et olabilir. Kırmızı et demişken illa kırmızı et, bonfile olacak diye bir şey yok. Gençleşmeye yönelik kemik ve kemik suyu bulunmaz bir kaynak. İçeriği kolajen ile cilt sarkmalarına, romatizmaya çok faydalı.
  2. Değerli Meyveleri Özenle Arayıp Bulalım: Früktoz deposu, pestisitlerle kirletilmiş, aşılı meyvelere temkinli yaklaşmak en iyisi. En iyi meyve en küçük, en ilaçsız, en doğal meyvedir. Alıç, böğürtlen, karadut, dut, keçiboynuzu, yabani elma ve yabani armut, ayva, kızılcık, vişne, yaban mersini, yabani çilek, incir, zeytin ilaçsız limon bunlardan bir kaçı. Bazı insanlar bu yazdıklarımıza şiddetle karşı çıkabilir. Ama onlara cevabımız şu olacak; yarım kiloluk hibrit armut, her bir tanesi bir ceviz büyüklüğünde olan bir salkım üzüm yemek ile bir şişe kola içmek arasında vücuda giren toplam früktoz açısından pek bir fark yok. Sizlere tavsiyemiz; özellikle dört mevsim kolay bulunduklarından ve nispeten daha az ilaç içerdiklerinden kuru dut, kuru kara dut, keçiboynuzu, zeytin gibi meyveleri diğer meyvelere tercih etmenizdir.
  3. Bolca sebze tüketelim: Sebzeler çiğ veya pişmiş olarak et yemekleri ile tüketilebilir. Sebzeleri ister çiğ ister pişirerek tüketelim mutlaka iyice yıkamamız gerekebilir.
  4. Değerli Yağları Kullanmayı Bilelim: Yemeklerde kullanacağımız yağlar, zeytinyağı olabilir. Tereyağı da bir diğer alternatif. Avokado yağı, hindistan cevizi yağı diğer alternatifler. Isıl işlem görmemiş yağlardan herhangi birini tercih etmemiz daha sağlıklı olabilir.
  5. Egzersiz: Mutlaka alışkanlık haline getirmemiz gerekmektedir. İlk insanlar; avcı toplayıcı olarak yaşıyorlardı. İnsan vücudu avının peşinde koşmak onu yakalamak için sürekli hareket halinde olabilecek şekilde evrimleşmiştir. Hazıra konarak! yiyecekleri elde etmenin hiç bilmediğimiz sakıncaları da olabilir. Bu nedenle düzenli egzersiz yapalım ve yemeğimizi kendimiz pişirelim:)