Tıbbı ve Aromatik Haberler

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılma çalışmaları

<b>Tıbbi ve aromatik bitkilerin</b> yaygınlaştırılma çalışmaları

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılma çalışmaları Düzce'de hızla sürüyor.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılma çalışmaları hızla sürüyor. Düzce Üniversitesi, ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması için yaptığı etkinliklere hızla devam ediyor.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Düzce Üniversitesi, iş birliği sözleşmesi imzaladığı Mikrom firması ile birlikte Beyköy’de doğal cilt kremi ve koku atölyesi eğitimi gerçekleştirdi.

Bölgesel Kalkınma

Bölgesel kalkınmaya yönelik önemli çalışmalar yürüten Düzce Üniversitesi, il dışından gelen katılımcılara da özellikle bölgenin bitkilerinden elde edilen aromatik yağlarla kokuların eldesi ve ürünlere dönüşümü hakkında eğitim verdi.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yaygınlaştırılma çalışmaları Düzce’de hızla sürüyor!

Tıbbi ve Aromatik bitkiler sektöründe faaliyet gösteren her türlü özel işletmelerde, aktarlarda, güzllik salonlarına ve sektör ile ilgili diğer firmalarda görev alacak meslek elemanlarının yetiştirildiği 2 yıllık bir bölümdür. Birçok üniversitede okutulan bölümün dersleri 1. Sınıfta kolay olsa da 2. Sınıfta sayısal derslerin yoğunluğu yüzünden zorlaşmaktadır.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Bölümü başarı ile bitirenler özel sektörde çalışmaktadır. Devlet kurumlarına atama yapılmadığı için sadece 3001 kodlu kadrolar tercih edilerek devlet kurumlarına atanılabilir; ancak bu kadroların KPSS puanları da genellikle 90 puanın üzerindedir. Birkaç yılda bir defa bir iki kontenjan verildiğinde ise mezunlar kendi alanlarındaki kadrolara 87 ve üzeri puanlarla atanabilmektedir. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler iş olanakları şunlardır:

Aktarlar, Aromaterapi Merkezleri Bitkisel İlaç Üreten Laboratuarlar ,Bitkisel İlaç Yapan Ve Satan Eczaneler, Bitkilerin Yetiştiriciliği ya da Toplayıcılık faaliyetlerinde bulunan sektörler ,Güzellik Salonları ,Kendi Arazilerinde Organik Tarım Yapabilirler ,Organik Pazarlar ,Organik Tarım İşletmeleri ,Organik Ürün Sertifikası Veren Kuruluşlar ,Parfümeri Ve Kozmetik Sanayi ,Tarım Ve Köyişleri Bakanlığına Bağlı Tarım İl Ve İlçe Müdürlükleri ,Tarım, Çevre Ve Orman Bakanlığı Bünyesindeki İlgili Kuruluşlar ,Tıbbi Bitki Drogları Üreten Ve Satışı Yapan İşyerleri ,Tıbbi Bitkiler İthal Ve İhraç Eden Firmalar ,Tohum, Gübre Ve İlaç Bayileri ,Toprak Analiz Laboratuarları ,Ziraat Odaları

Kaynak: İHA, Haberturk