Tıbbı ve Aromatik İçecekler

Ahududu Yaprağı Çayı ve Faydaları

<b>Ahududu Yaprağı Çayı</b> ve Faydaları

Meyvesi nedeniyle özellikle sıklıkla tercih edilmekte olan ahududu meyvelerinin yanı sıra ahududu yaprağı çayı ile de sıklıkla kullanılmaktadır.

Ahududu Yaprağı Çayı, ahududu bitkisinin yanı sıra özellikle ahududu yaprağı çay olarak tüketilmektedir. Faydalı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Gül familyasında yer almakta olan ahududu bahar aylarının sonuna doğru büyümektedir. Özellikle bahçelerde meyvesi için yetiştirilen bitkilerden biridir. Çoğu zaman yabani olarak ormanların içerisinde de yetişmesi mümkündür. Lezzetli meyvelerin yanı sıra aynı zamanda yaprağı da tüketilmektedir.

Ahududu Yaprağı

Meyvesi nedeniyle özellikle sıklıkla tercih edilmekte olan ahududu meyvelerinin yanı sıra ahududu yaprağı çayı ile de sıklıkla kullanılmaktadır. Yapraklardan hazırlanacak olan çayın pek çok farklı faydası bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle bitkisel tedavi amaçlı kullanılabilir. Hazırlanacak olan çayın tüketilmesi özellikle yaraların iyileşmesini hızlandırmak veya mide bulantısı gibi problemlerin çözülmesini sağlamak amacıyla etkili olabilir.

Çayını hazırlamak isteyenler özellikle en iyi şekilde faydalarından yararlanabilmek için doğru uygulama yapmalıdır. Kurtuluş ve ufalanmış olan yapraklar 1-2 saat kadar soğuk suda bekletildikten sonra aynı suyun kaynatılması ile hazırlanmaktadır. Bir fincan ede etmek isteyenler bir çay kaşığı kurutulmuş yaprak kullanabilirler. Su kaynadıktan sonra 5 dakika soğuması beklenerek süzülüp içilebilir. Doktorlar tarafından aksi belirtilmedikçe günde üç bardak kadar içilebilir.

Ahududu ile alakalı tüm detaylar için yazımızı okumayı unutmayınız

Ahududu Yaprağı Çayı Faydaları

Bitkisel çaylar arasında tüketilmekte olan çayın tüketiminde dikkatli olunması gerekir. Taze olarak hazırlanacak olan çayın tüketilmesi durumunda veya farklı şekillerde kullanılması halinde elde edilecek olan ahududu yaprağı faydaları şunlardır;

  • İshal problemi yaşayanlarda özellikle tüketilmesi olumlu etkiler oluşturmaktadır.
  • Kanın temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle özellikle düzenli olarak kullanılması oluşacak hastalıkların önlenmesi sağlayabilir.
  • Diş eti hastalıklarının tedavi edilmesi sırasında kullanılabilir.
  • Boğaz ağrılarının geçirilmesi için kullanabilir. Hastalıklar durumunda boğazda oluşan ağrıların geçirilmesi amacıyla bitkisel tedavi sağlayabilir.
  • Adet öncesi ortaya çıkan sendromların belirtilerinin azalmasını sağlayabilir.
  • Adet düzensizliği probleminin çözülmesini sağlayabilir.
  • Bronşite karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. Özellikle vücudun hastalıklara karşı korunmasını sağlamak amacıyla kullanılabilir.
  • Yaraların daha kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlamaktadır. Bu nedenle özellikle ortaya çıkan cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.
  • Az içerisinde oluşan yaraların tedavi edilmesi amacıyla kullanılabilir.

Ahududu çayı nasıl hazırlanır? [1]

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş ahududu yaprağı
  • 1 fincan kaynamış su

Hazırlanışı

Suyu kaynatın ve kenara alın içerisine 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı ekleyin ve ağzını kapatın. Yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra çayın içindeki yaprakları çıkarın ve için afiyet olsun. Günlük içim miktarı 1 veya 2 fincan şeklinde olmalıdır. [/1]