Tıbbı ve Aromatik Blog

Antioksidan açısından zengin 6 bitki ve meyve

<b>Antioksidan</b> açısından zengin 6 bitki ve meyve

Antioksidan açısından sağlıklı bir diyet hakkında konuşurken, antioksidan açısından zengin besinler her zaman çözümdür.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Antioksidan açısından sağlıklı bir diyet hakkında konuşurken, antioksidan açısından zengin besinler her zaman çözümdür. Her sağlık makalesi ve haber, vücudun detoksunun önemi hakkında konuşuyor.

Nedeni ise sert güneşe maruz kalma, çevre kirliliği ve radyasyona sürekli maruz kalma gibi modern kentsel yaşam tarzının vücutta daha fazla serbest oksidan birikimi oluşmasına yol açmasıdır. Antioksidan zengin gıdaları temizler, kanı temizler ve vücudu temizlemenin en iyi yolu meyve ve sebzeleri tüketmektir.

İşte size ihtiyaç duyduğunuz yararları sağlayacak zengin antioksidan topluluğu

Java Eriği veya böğürtlen

Böğürtlen olarak da bilinen Java eriği, iyi bir detoks için gerekli tüm unsurlara sahiptir. Java eriği, vücut organları üzerinde anti-karsinojenik etkiye sahip antosiyaninler, flavonoidler, ellagic asit ve gallik asit içerir. Meyve ayrıca serbest radikallerden zarar gören hücrelerin korunmasına yardımcı olacak A ve C vitaminleri içerir.

Böğürtlen

Brokoli

Bu koyu yeşil sebze sadece protein açısından zengin değil, aynı zamanda zengin bir antioksidan kaynağıdır. Brokoli içinde C vitamini iyi bir bağışıklık kaynağı iken flavonoidler, karotenoidler, lutein, zeaksantin, beta-karoten ve bu sebzedeki diğer antioksidanlar vücudun formda kalmasına yardımcı olur.

Zerdeçal

Baharat olarak zerdeçal, uzun zamandır eski Hint yemeklerinde antioksidan olarak kullanılmıştır. Zerdeçal, serbest radikallerin etkisini tersine çevirmekle kalmayıp, aynı zamanda gelişimini engellemeye de yardımcı olan curcumin içerir. Zerdeçal sütünün ayrıca körfezde istenmeyen kırışıklıkların ve hastalıkların devam ettiği bilinmektedir.

Zerdeçal’ın diğer faydaları için tıklayınız.

Guava

Zengin, yüksek diyet lifi kaynağı ile guava, aynı zamanda önde gelen antioksidan bakımından zengin besinler arasındadır. Guava, A vitamini, C, keton, boğaz ağrısı, sindirim bozuklukları, idrar yolu zorlukları, hepatit, prostatit ve göz rahatsızlıkları gibi likopen kronik rahatsızlıkları içerir. Likopen ayrıca yumuşak dokular, kan damarları, kemikler, eklemler, karaciğer ve kalp için büyük bir ilaç görevi görür.

Pancar

Pancar, demir, potasyum, manganez, folat ve polifenoller ve betalainler gibi diğer antioksidan elementler içerir. Kanı temizlemek için onları salata, çorba veya meyve suyu olarak yiyebilirsiniz. Pancar ayrıca bir dudak lekesi, yanak lekesi ve hatta saç rengi gibi doğal bir makyaj olarak da kullanılabilir.

Tarçın

Bu yemeği tatlılarınız ve hamur işleriniz için bir baharat ya da sprinkler olarak tanıyor olabilirsiniz, ancak tarçın polifenoller gibi güçlü anti-fungal, antibakteriyel, antioksidan özelliklerle yüklüdür. Bu kabuklu yiyecekler ayrıca, doğal gıda koruyucularının çoğunda bulunabilecek kadar güçlü bir anti-oksidatif özellik ile birlikte gelir.

Kaynaklar »»