Tıbbı ve Aromatik Blog

Bitkilerin aromalarını ve besin değerlerini korumanın yolları

Bitkilerin aromalarını ve besin değerlerini korumanın yolları

Bitkilerin aromalarını ve besin değerlerini korumanın yollarını hazırladık. Taze otlar değerli vitaminler ve esansiyel yağlarla doludur. Ancak kesildiğinde rengini, aromasını ve vitamin içeriğini hızla kaybederler.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Bitkilerin aromalarını ve besin değerlerini korumanın yollarını hazırladık. Taze otlar değerli vitaminler ve esansiyel yağlarla doludur. Ancak kesildiğinde rengini, aromasını ve vitamin içeriğini hızla kaybederler. Bu nedenle ideal olarak şifalı bitkiler kullanılmadan hemen önce toplanmalı veya satın alınmalı ve hemen işlenmelidir.

Alışveriş ipuçları: Bitkileri satın alırken aromatik bir koku yaymalarına dikkat edin. Zaten kesilmiş otlar sulu ve yeşil görünmelidir. Saksı bitkileri için yararlı bir test, bir sapı dikkatlice çekmektir; eğer kök yumağı da dahil olmak üzere tüm bitki gevşerse, uzmanlar onu satın almamanızı tavsiye eder.

Depolama : Bitkileri hemen kullanamayacaksanız, yeterince nemli olduklarından emin olun. Demetini bir bardak suya koyabilir veya otları nemli bir beze sararak buzdolabınızın salata çekmecesinde saklayabilirsiniz. Yaklaşık üç gün kalacaklar.

Alternatif olarak elbette bitkileri dondurabilir, kurutabilir veya turşu haline getirebilirsiniz; böylece daha uzun süre saklanabilirler.

Bitkilerin işlenmesi : Taze otlar yalnızca kısa bir süre soğuk su altında durulanmalı ve ardından çalkalanarak kurutulmalı veya bir havluyla hafifçe silinmelidir. Sert saplı bitkiler ya bütün olarak eklenebilir ya da yaprakları koparılabilir.

Otların sapları yumuşaksa bıçak veya makasla küçük parçalara ayırabilirsiniz. Eğer önleyebiliyorsanız onları ezmeyin veya ezmeyin. Bu, malzemeleri ve aromayı korur.

Örneğin fesleğen, kalsiyum, demir ve beta-karoten ile A, C ve K vitaminleri dahil pek çok mineral ve vitamin içerir. Maydanoz ise A, B1 ila B6, C ve K vitaminlerinin yanı sıra beta-karoten ve folik asit içerir.

Kendi bitki pestonuzu yapın: Otlar pesto yapmak için mükemmeldir. Siz de kendinize lezzetli bir kombin yapmak istiyorsanız 7 bitkili tarifi deneyebilirsiniz. İhtiyacınız olacak: fesleğen, maydanoz, kişniş, selâmotu, kekik, kekik ve yabani sarımsak. Sadece otları doğrayın, taze zeytinyağına ekleyin, biraz doğranmış çam fıstığı ekleyin ve her şeyi tadına göre baharatlayın.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler