Tıbbı ve Aromatik Blog

Diz Kireçlenmesi için faydalı bitkiler

<b>Diz Kireçlenmesi</b> için faydalı bitkiler

Erken yaşlarda tedbir alarak ilerleyen dönemlerde diz kireçlenmesi şikâyetlerine yakalanmamak için bitkilerin şifasından da yararlanabilirsiniz.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Diz kireçlenmesi, ilerleyen yaş, kilo artışı, sakatlık sonucu meydana gelen hasarlar, genetik etmenler gibi pek çok sebep nedeniyle baş gösteren diz kireçlenmesi hastalığı ilerleyen yaşlarda hayat kalitenizi ciddi anlamda etkiler. Yukarıdaki şikâyetlerden herhangi birinin farkına vardıysanız bir an evvel bir uzmana danışmanızı öneririz.

Röntgen ve MRI gibi cihazlar yardımıyla bilgi sahibi olunabildiği gibi diz bölgesinden sıvı alınmasıyla eklem testi gibi yöntemler de uygulanabilmektedir.

Erken yaşlarda tedbir alarak ilerleyen dönemlerde diz kireçlenmesi şikâyetlerine yakalanmamak için bitkilerin şifasından da yararlanabilirsiniz elbette. Diz kireçlenmesi karşıtı yararlı olabilecek şifalı bitkileri sizler için sıraladık.

  • Kırk Kilit Otu: Otu demleyerek elde ettiğiniz çayı günde 2 seferi geçmeyecek şekilde tüketebilir ya da ezdiğiniz kırk kilit otu tohumunu bal ile karıştırarak dizinize krem şeklinde sürebilirsiniz.
  • Karahindiba: Taze karahindiba çiçeklerini suda kaynatın ve kaynayan sudan çıkardığınız bitkileri akşamdan diz kapaklarınıza koyarak hava almayacak şekilde sıkıca sarın. Ağrı ve sızlama şikâyetlerinizin azaldığını göreceksiniz. Karahindiba ile ilgili tüm detaylar için tıklayınız.
  • Isırgan Otu: Haşlanıp püre haline getirilen ısırgan otu geceden dizlere sarılıp bandajlanır. Kireçlenmeye bağlı ağrıların azalmasında ve uzun süreçte kireçlenme şikâyetlerinin azalmasında etkili bir bitkidir.
  • Çınar Yaprağı: Kuru çınar yapraklarını kaynayan suya atarak bir müddet daha kaynatın ve ortalama yarım saat sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. Bu çayı günde 2 defayı geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.

Dikkat (!) doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Diz Kireçlenmesi karşıtı Bitkisel Yağlardaki Mucize

Aktarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz birkaç mucizevi bitkisel yağı karıştırarak diz kapaklarındaki kireçlenme sorununuz için şifalı bir masaj yağı elde edebilirsiniz.

İhtiyacınız olan yağlar; halis zeytinyağı, kekik yağı, limon yağı, biberiye yağı ve çörek otu yağları. Zeytinyağı yarım çay bardağı kadar, diğer yağlar 2 tatlı kaşığı olacak şekilde tüm yağları bir kaba koyup homojen olarak karışmasını sağlayın. Tüm malzemelerin eşit olarak karıştığına emin olunca diz bölgesinde ağrı olan yere sürerek hava almayacak şekilde sarın. Yağlı bir karışım olduğu için streçleme önerilir. Karışımı oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Bu karışımdan her gece yatmadan önce sürdüğünüz takdirde hemen faydasını görmeye başlayacaksınız.

Tüm bu alternatif tedavi yöntemlerinin yanında kilo vermeye, hafif tempolu yürüyüşler yapmaya en azından harekesiz kalmamaya özen gösterin. Diz kireçlenmesi rahatsızlığı olan hastalara merdiven inip çıkmamalarını, hareket ederken son derece dikkatli olmalarını öneririz.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler