Tıbbı ve Aromatik Blog

İncir Çekirdeği Yağı ile Göğüs Sıkılaştırma

İncir Çekirdeği Yağı ile Göğüs Sıkılaştırma

İncir çekirdeği yağı ile göğüs sıkılaştırma konusunda tercih edilen doğal bir güzellik ürünü olarak bir seçenektir. İçerdiği antioksidanlar ve yağ asitleri sayesinde cilt elastikiyetini artırabilir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

İncir çekirdeği yağı ile göğüs sıkılaştırma konusunda tercih edilen doğal bir güzellik ürünü olarak bir seçenektir. İçerdiği antioksidanlar ve yağ asitleri sayesinde cilt elastikiyetini artırabilir ve göğüs dokusunu destekleyebilir. İncir çekirdeği yağını düzenli olarak masaj yaparak kullanmak, daha sıkı ve genç görünen bir göğüs bölgesine katkıda bulunabilir.

Soğuk Press İncir Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Prof. Doktor İbrahim Saraçoğlu’nun bahsettiği İncir çekirdeği yağı özellikle kilo verme aşamasında, vücutta eriyen yağlarda birikmiş olan toksin maddelerin dışarı atılması için etkili olduğu dile getirilen bir yağdır. Aynı zamanda, özellikle doğumdan sonra meydana gelen göğüs sarkması problemine karşı göğüs sıkılaştırıcı olarak da çok etkili olduğu iddia edilmektedir. Hatta sadece göğüs sıkılaştırma amacıyla değil cilt sarkmaları ve cilt yaşlanmasının en önemli belirtisi olan cilt kırışıklıkları için de faydalı olduğu iddia edilmiştir.

İbrahim Saraçoğlu Göğüs Sıkılaştırmak için İncir Çekirdeği Yağı Kürü ( Sarkık Göğüsler için )

Bu amaçla, İncir çekirdeği yağı ve üzüm çekirdeği yağı kullanılacaktır. Göğüs sıkılaştırma amacıyla yapılacak bu kürün süresi 3 aydır. Günlük olarak yağ karışımı hazırlanabilir. Bunun için bir tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı ile iki tatlı kaşığı incir çekirdeği yağı karıştırılarak sarkık göğüsler‘e uygulanır. İlk hafta sabah ve akşam uygulanır, kalan zamanda ise günde bir defa uygulanmak üzere göğüs sıkılaştırma kürü toplamda 3 ay uygulanır. ( Kürü uygulamak için doktor tavsiyesi her zaman önerilir, aynı zamanda alerji faktörü hesap edilmeli, düşük bir ihtimalde olsa bu yağlardan herhangi birisine karşı alerji olup olmadığı test edilmelidir. Ayrıca; hem incir çekirdeği yağının  hem de üzüm çekirdeği yağınnın kaliteli, doğal ve soğuk sıkma olmasına dikkat edilmelidir. )

İncir Çekirdeği Yağının Faydaları 

Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre, incir çekirdeklerinden elde edilen bu yağ özellikle Omega-3 açısından oldukça zengin olup, bilinen en iyi omega kaynaklarından olan balıktan dahi çok seviyede Omega-3 içermektedir. Omega 6 ve omega 9 miktarı da oldukça fazla olduğu belirtilmiştir.

Bilindiği gibi Omega-3 adı verilen maddeler, özellikle kalp ve beyin açısından pek çok görevi bulunmakta, eksikliğinde ise ciddi hastalıklar meydana gelmektedir.

Bu bilgiler her ne kadar bilimsel bir zeminde araştırılmamış olsa da ülkemiz incir potansiyeli yönünden çok zengin bir ülke olduğundan incir çekirdeği yağı da ileride ülkemiz için kazanç getiren bir ihracat maddesi olabilecektir.İlerleyen dönemlerde incir çekirdeği yağı ile ilgili pek çok araştırma yapılacağı kesindir. Çünkü bu yağın gerek içerdiği omega kaynakları gerekse diğer vitamin, mineral ve bileşikler tedavi amacıyla da kullanılabilecektir.

Ancak, incir çekirdeği yağı‘nın nasıl kullanılacağı hakkında özellikle dahili kullanımı yönünden pek bir bilgi bulunmadığından, içilebilir veya yenilebilir yönlerini yazmamayı tercih ettik. Ancak, harici olarak bu yağın özellikle cilt kırışıklıklarında, yara ve yanıklarda, sedef gibi hastalıklarda, saç bakımı ve cilt bakımı amacıyla, saç dökülmesini önleyici olarak kullanılabileceği hakkında bazı iddialar bulunmaktadır.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler