Tıbbı ve Aromatik Blog

Keçiboynuzu Özü Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Özü Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu özü faydaları, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve sigara içenler için balgam söktürücü olması gibi sağlık yönünden önemli etkilere sahiptir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Keçiboynuzu özü faydaları, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve sigara içenler için balgam söktürücü olması gibi sağlık yönünden önemli etkilere sahiptir. Ayrıca, bu özün dişleri güçlendirdiği ve beyazlattığı da bilinmektedir. Keçiboynuzu özü, bağırsakları temizler ve cilt bakımında kullanılabilir. Keçiboynuzu özü özellikle kış aylarında; soğuk algınlığına, nefes darlığına karşı çok fayda sağlayan bir besindir. Özellikle soğuk sıkım keçiboynuzu özü bu açıdan daha faydalıdır.

Keçiboynuzu sağlık açısından oldukça ileri düzeyde bir meyvedir ve bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Yoğun bir lif kaynağıdır ve içerisinde ki etken maddeler; kalp-damar-beyin dostu maddelerdir. Ayrıca; bilinen en önemli özelliği astım, alerji, nefes darlığı, öksürük gibi sağlık sorunlarına inanılmaz faydalar sağlamasıdır. Özellikle sigara içenler için bulunmaz bir nimettir.

Keçiboynuzu özü ise bu etkilerin yoğunlaşmış halini ihtiva eden bir üründür. Özellikle tercih ederken mutlaka ve mutlaka soğuk press keçiboynuzu özü tercih edilmelidir. Isıl işlem görmüş hiç bir ekstre, doğalı kadar etki etmeyecektir. Keçiboynuzu özü toz şeklinde de temin edilebilir ve aynı etkileri gösterir.

Keçiboynuzunun ve Keçiboynuzu Özü Faydaları

• Kalsiyum bakımından süte nazaran  % 300 kat daha zengindir.
• Özellikle çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini büyük oranda desteklemektedir. Kemik sistemine büyük yararlar sağlamaktadır. Kemik erimesi ve kansızlık gibi sorunları önleyebilmektedir. Keçiboynuzu, özellikle bronşit sorunları, astım ve alerji gibi rahatsızlıkları önlemek için muhakkak çocuklarda alışkanlık haline getirilmedir.
• Bağışıklık sistemini güçlendirerek, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkları önler
• Sigara kullananlar için yukarıda belirttiğimiz gibi güçlü bir balgam söktürücüdür.
• Keçiboynuzu ve keçiboynuzu özü mucizevi bir besindir.  İçeriğindeki gallik asidin pek çok fonksiyonu vardır. Ayrıca, karaciğeri yenilemekte, vücuttan ağır metallerin ve rasyasyonun atılmasına büyük oranda etki etmektedir.
• Diş ve diş etlerinin güçlenmesine yardımcı olmakta ve tüketildiği vakit dişleri beyazlatmaktadır.
• En etkili özelliklerinden birisi mükemmel bir bağırsak temizleyicisi olmasıdır. Düzenli tüketildiğinde, içeriğindeki yoğun lif sayesinde bağırsak hareketleri artar ve vücudu temizler.
• Keçiboynuzunda ve keçiboynuzu özü içinde yağ, kafein, gluten ve kolesterol bulunmaz. Keçiboynuzu özü cinsel gücü arttıran bir besindir.

Keçiboynuzunun ve Keçiboynuzu Özü’nün İçindeki Mineral ve Vitaminler Neler?

Mineral olarak  Kalsiyum, Demir, Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Çinko, Mangan, Sodyum bulunmakta,  Vitamin olarak ise A,D,E,B2,B3 vitaminlerini ihtiva etmektedir. Ayrıca gallik asit ve diğer fonksiyonel etken maddeleri içermektedir. Lif kaynağı olarak zengindir.

Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır? Keçiboynuzu Özü Fiyatı Ne kadar?

Keçiboynuzu özü, aç karnına yenirse tok tutar ve kilo vermek amacıyla kullanılabilir. Tok karnına tüketilirse kilo aldırıcı özelliği bulunur. Başkaca kullanım şekli yoksa, sabah ve akşamları birer çay kaşığı veya birer tatlı kaşığı tüketilebilir. Sütle birlikte de tüketilebilir. Ayrıca; şeker yerine tatlılara, keklere konur. Güzel bir dolgu malzemesidir. Aynı anda hem tatlandırıcı hem de kakao yerine kullanılabilir. Keçiboynuzu özü ile yapılan pasta ve keklerde genel olarak kakao ve şeker konmaz.

Eğer şeker sorununuz varsa özünü değil direk keçiboynuzunu tüketebilirsiniz. Lifli olduğu için insülin dalgalanması yaratmaz ayrıca tatlı isteğini bastırmaktadır.

Bizler mümkünse keçiboynuzunu en doğal yani meyve halinde tüketmenizi öneririz bu şekilde daha çok fayda içereceğini düşünüyoruz. Keçiboynuzu özü yetişkinler için uygun bir besindir. Uygun miktarlarda güvenilir bir besindir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler