Tıbbı ve Aromatik Blog

Kemik Erimesi için Faydalı Bitkiler

<b>Kemik Erimesi</b> için Faydalı Bitkiler

Kemik erimesinin tedavisinde genellikle tüketilmesi gereken besinler arasında; süt, yoğurt, balık ve yeşil sebzelerin neredeyse hepsi yer almaktadır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Kemik Erimesi içinFaydalı Bitkiler, Kemik erimesi bir diğer adı Osteoporoz olan kemik erimesi, belirli bir yaştan sonra kemiklerimizin hassaslaşarak erimeye başlamasıdır. Kemik erimesi günümüz modern toplumlarında sıkça karşılaşılan yaygın hastalıklardan bir tanesidir. Özellikle 40 ve 50 yaş ilerisinde kemikler gittikçe hassaslaşmaya başlamaktadır. Bu sebepten ötürü kemik kırılmaları daha kolay bir hale gelmektedir ve daha sık yaşanmaya başlamaktadır.

Kişiler kendisinde kemik erimesinin olup olmadığını kolay kolay anlayamayabilir. Kemiklerimiz eridikçe vücudumuzun duruşu da gözle görülür bir biçimde değişime uğramaktadır. Bu sebepten ötürü duruşumuzu kontrol etmekte fayda vardır. Ayrıca kemik erimesi hastalığı genellikle kadınlarda görülmektedir. Sebebi ise kadınların kemik yapısının erkeklerin kemik yapısından daha ince olmasıdır. Kemik erimesine yakalanma riski, kişinin yaşı artıkça yükselmektedir.

Kadınlarda menopoz dönemine girildikten dört ya da beş yıl içerisinde kemik erimesi görülebilir. Kemik erimesi denilence genellikle kadınlarda görülen bir hastalık olduğu düşünülebilir; ancak erkeklerin de bu hastalığa yakalanma riski vardır. Özellikle yine erkeklerde de yaş ilerledikçe bu hastalığa yakalanma riski artmaktadır.

Kemik erimesi çok kolay fark edilebilir bir hastalık olmadığı için kadınlarında erkeklerin de düzenli olarak doktor kontrolü yaptırmalarında fayda vardır. Kemik erimesinin tedavisine ilaç tedavisinden önce beslenme alışkanlığıyla başlanır. Kişilerin sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmesi bunun ilk adımıdır.

Kemik erimesinin tedavisinde genellikle tüketilmesi gereken besinler arasında; süt, yoğurt, balık ve yeşil sebzelerin neredeyse hepsi yer almaktadır. Bunların yanında hazır gıdalar ve kafein türü içeceklerden uzak durulmalıdır. Kemik erimesinin tıbbi ilaçlarla tedavisinin yanında bir de bitkisel ilaçlarla tedavi seçenekleri bulunmaktadır.

Aşağıda kemik erimesi için kullanılan şifalı bitkilerin faydaları yer almaktadır.

Yeşil Çay

Günlük hayatımızda özellikle zayıflamak için kullandığımız yeşil çay, kemik erimesinde kullanılan bitkilerden bir tanesidir. Yeşil çay içerisinde çok düşük bir oranda kafein ve C ve B vitaminlerini barındırması ile kemik yapılarının daha sağlam bir hâle gelmesini sağlamaktadır. Ayrıca yeşil çayın kemikleri koruyucu bir etkisi de bulunmaktadır. Yeşil çayın kemik erimesine sağladı bütün bu faydaların dışında bir de bazı yan etkileri bulunmaktadır. Yeşil çay aşırı tüketildiği takdirde kemik yapısı zayıflamakta ve yoğunluğu azalmaktadır. Bu nedenle genellikle günde iki fincanda fazla içilmemesi önerilmektedir. Yani dikkatli tüketildiği sürece yeşil çayın faydalarından yararlanabilirsiniz.

(Hayıt Tohumlu) Yeşil çay nasıl yapılır, ve tarifi için makalemize bir göz atmayı unutmayın.

Susam

Susam herkesin bildiği ve aşina olduğu bitkilerin başında gelmektedir. Susam hem sağlık alanında hem de yemek alanında kullanılan bitkilerden bir tanesidir. Susam içerisinde birden fazla besin barındırmaktadır. Bunların başında ise kalsiyum, protein ve magnezyum gelmektedir. Kemiklerin gelişimi için gerekli olan kalsiyum besininin susamın içerisinde bolca yer alması insanların susamı tercih etmesini sağlamaktadır.

Ananas

Severek tüketilen meyvelerden biri olan ananas da kemik erimesinde etkili bitkilerin başında gelmektedir. İçerisinde bolca barındırdığı manganez minarelinin kemik gelişimini olumlu etkilemesi üzerine, ananasta kemik erimesine faydalı olan bitkiler arasına girmektedir.

Bezelye

Birçok hastalığa şifa olan bezelye, kemik erimesine de faydalı bir bitki türüdür. Bezelye, birçok bitkinin bir arada bulundurmadığı çok sayıda vitamin türünü de içerisinde barındırmaktadır. Bu vitaminlerin arasında; B, E, K ve C yer almaktadır. Bu vitaminler sayesinde insanların kemik erimesine yakalanma riski azalmaktadır.

Brokoli

Brokoli de tıpkı bezelye gibi içerisinde barındırdığı K vitamini ve kalsiyum besini gibi kemik erimesinde sıkça kullanılan bitkiler arasında yer almaktadır. Brokolinin içerisinde barındırdığı bu besinler sayesinde kemiğin yapısı güçlenmektedir ve kemik sağlığını koruyucu bir etkisi bulunmaktadır.

Marul

Marul da brokoli ve bezelye gibi kemik erimesine faydalı bitkiler kategorisinde yer almaktadır. Özellikle yüksek oranda kalsiyum içermesi kemik yapısını güçlendirici ve koruyucu bir etkiye sahip olmasını sağlamaktadır.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler