Tıbbı ve Aromatik Blog

Ödem Attıran Bitkiler

<b>Ödem Attıran</b> Bitkiler

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Ödem attıran bitkiler ve diyet yapan kadınlardan çok sık duymuşsunuzdur ödem attıran çay tariflerini. Özellikle kadınların korkulu rüyası olan ödem neden olur öncelikle ödem neden olur en çok hangi durumlarda görülür onu inceleyelim.

Ödem, dokularda aşırı sıvı birikmesi nedeniyle genellikle bacak, ayak, kollar ve ellerde şişlik ortaya çıkanbir sağlık problemidir. Vücudun belirli bölgelerini veya tüm vücudu etkileyebilir.

Kullanılan ilaçlar, hamilelik, enfeksiyonlar ve diğer birçok  sağlık sorunu ödeme neden olabilir. Küçük kan damarlarından çevre dokulara sıvı sızdığında ortaya çıkar. Bu ekstra sıvı birikerek dokuların şişmesine neden olur. Ödem vücudun hemen hemen her yerinde görülebilir.

Yukarıda sayılan neden sağlık problemleri haricinde düzensiz beslenme ve yaşam biçimide ödemde etkildir. Öncelikle ödemle savaşmak için düzenli beslenme ve uyku düzeni oluşturmanız yani sağlıklı yaşamanız şart. Her zaman dediğimiz gibi yapacağını bitki çayları, bitki suları sadece ödem atmanızda size destek olacaktır. Ancak aşırı alkon tüketimi, beslenme bozuklukları vb devam ettiği sürece bitki çaylarından mucize beklemek yersiz olacaktır.

Ödem Attıran Bitkiler

Maydonoz

Günde 2 bardaktan fazla maydanoz suyu içilmemesi öneriliyor. 1 bağ maydanozu 1 litre kaynayan suya ayıp 3-5 dakika kaynatın. İçerisine yarım limon suyu sıkarak tadını değiştirebilirsiniz.Detaylı bitki bilgisi için; tıklayınız.

Yeşilçay

Tüketiminde en çok halk arasında bilinen faydası kilo verilmesini kolaylaştırması ve ödem attırması ancak bunu yanısıra güçlü bir antioksidan kaynağı olan yeşilçayın bir çok faydası bulunmaktadır. Diğer bitki bilgisi için; tıklayınız.

Kiraz Sapı

Hazır kiraz mevsimi gelmişken kiraz saplarını değerlendirmenin vakti geldi.Çay olarak tüketildiğinde son derece güçlü bir idrar söktürücüdür. Böbrek taşlarının ve idrar yolu enfeksiyonlarının oluşumunu engeller. Ayrıca toksinlerin vücuttan idrar ve dışkı yoluyla atılmasına da yardımcı olur.

Mısır Püskülü

Vücudu kuvvetlendirir, metabolizmayı hızlandırarak sindirim sistemin işlevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine olanak tanır.Kan şekerini dengelediğinden dolayı, diyet listelerinde sıklıkla yer verilir. Özellikle kiraz sapıyla birlikte hazırlandığı takdirde zayıflamaya sürecine katkıda bulunur.Diğer faydaları için tıklayınız.

Zencefil

Özellikle, şişkinlik giderme, iltihap söktürmede etkilidir. Zencefil çayı yapımında kullanacağımız miktar, bir diş sarımsak ya da çay kaşığı büyüklüğünde olmalıdır. Bundan önce de zencefilin ince dış kabuğunu soymamız gerekir. Zencefil – bal çayında oranlar, bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı zencefil, bir su bardağı. Karışımı 6-7 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır.Diğer bitki detayları için tıklayınız.

Karahindiba

Karahindibanın doğal ve kuvvetli bir idrar söktürücü olduğunu söylememiz mümkün. vücutta tutulan fazla suyun atılmasına yardımcı olan karahindiba, aynı zamanda böbrek taşları ve kumunun atılmasında da etkili bir rol oynar.Diğer bitki detayları için tıklayınız.

Biberiye

Biberiyenin içeriğinde bulunan tanen, acı maddeler, organik asitler, glikozit ve uçucu yağlar kan dolaşımının hızlanmasına ve ödemin atılmasına yardımcı oluyor.Diğer bitki detayları için tıklayınız.

Yulaf

İçeriğindeki beta glukan sayesinde bağırsak hareketlerinin artmasına, dolaşımın ve sindirimin hızlanmasına, dolayısıyla vücuttan ödemin atılmasına yardım ediyor.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler