Tıbbı ve Aromatik Blog

Reflü için Bitkisel Tedavi

<b>Reflü</b> için Bitkisel Tedavi

Reflü için bitkisel tedavi yöntemleri, sağlıklı bir yaşam tarzıyla birleşerek rahatsızlığın semptomlarını hafifletebilir.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Reflü için bitkisel tedavi yöntemleri, sağlıklı bir yaşam tarzıyla birleşerek rahatsızlığın semptomlarını hafifletebilir. Papatya çayı gibi bitkilerin anti-enflamatuar özellikleri, mide asidinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Aynı şekilde, zencefil mide asidini azaltma konusunda etkili olabilir ve lavanta çayı da rahatlatıcı etkileriyle mideyi sakinleştirebilir.

Aloe vera suyu, mideyi yatıştırmada yardımcı olabilirken, rezene tohumları sindirimi rahatlatmada etkili olabilir. Melisa (oğul otu) ve nane gibi bitkiler de reflü semptomlarını hafifletmede destek sağlayabilir. Reflü için Bitkisel Tedavisi mide hastalıklarından reflü, yenen ve içilen besinlerin yemek borusundan geri ağza gelmesi şeklinde özetlenebilir.

Bu  durum yanma hissi ile beraber gelir. Reflünün belirtileri  içerisinde en yaygın his alt göğüste yanma hissidir. Ayrıca acı bir tat da ağza gelir. Midede ekşime, yatarken midede yanma hissi, öksürük, boğaz ve göğüs ağrısı temel belirtilerdir.

Reflü için Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Reflü tedavisi bitkisel çözümler açısından epey fazla seçenekle görülür. Bazı formüller şu şekilde sıralanabilir:

  • Zeytinyağı ve yumurta akı karışımı reflüde etkilidir. İki kaşık zeytinyağı içine yumurtanın akı eklenip tüketilir.
  • Bir bardak suya bir kaşık rezene tohumu eklenir ve kaynatılır. On dakika demlenmesinden sonra  süzülür ve içilir. Bunu reflü geçene kadar tüketmek mümkündür. Ancak sadece rezene tohumu da iyi gelir. Ağızda çiğnenerek yenmelidir.
  • Suya eklenen elma sirkesi yemeklerden yarım saat önce içilebilir. Bir ay boyunca bunu tekrar edebilirsiniz. Mide asidiniz bu şekilde dengelenecektir.
  • Mide yanmalarına iyi gelen bitkilerden biri tarçındır. İçeceklere, tatlılara eklenerek tüketilebilir.
  • Meyan kökü ve su kaynatılarak içilir. Yemeklerden 30 dakika önceden içilmeli ve hafta boyunca iki kere yinelenmelidir. Mide duvarını onarması açısından etkilidir. İltihaplara da iyi gelir.
  • Yoğurt yada süt ile atıştırılan yulaf ezmesi tüketildiğinde midedeki fazla asidi alır ve yanmayı giderir.
  • Meyvelerden hurma, suyun içinde bekletilip kaynatıldıktan sonra ılık şekilde içilmelidir.
  • Bir kaşık  adaçayı ile limon otu karıştırılıp su eklenerek kaynatılır. Yemeklerden sonra tüketilir.
  • Baharatlardan kimyon mide yanmasını engelleyen etki yapar. Yemeklere eklenebilir ya da sıcak suda bekletilip içilebilir.
  • Mide ekşimelerini gidermek için karbonat işe yarayan bir katkıdır. 1,5 çay kaşığı karbonatı bir bardak su içine ekledikten sonra karıştırıp içmeniz gerekir. Ancak tansiyon sorunu olanların içmemesi gerekir.
  • Reflü tedavisi için zencefil tüketilebilir. Kaynar bir bardak su içine atılan zencefil, düzenli tüketilebilir.
  • Sindirime destek vermesi için elma tüketilebilir.
  • 5 bardak suya eklenen fesleğen, yemeklerden sonra tüketilmelidir. Fesleğen Faydaları ve Yararları için tıklayınız.

Reflüyü Engellemek İçin

Reflü olmasını engellemek için  yatmadan birkaç saat önceden yemek yenmelidir. Ananas, muz ve kavun gibi meyveler asidi dengeler. Ayrıca kilo fazlalığı da aside neden olur.

Ancak unutulmaması gereken önemli bir nokta, bitkisel tedavileri kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmaktır. Her bireyin sağlık durumu farklı olduğundan, bitkisel tedavilerin etkisi kişiden kişiye değişebilir. Sağlık profesyoneliniz, sizin için en uygun tedavi yöntemini belirlemekte size yardımcı olacaktır.

Lütfen, bitkisel tedavileri dikkatli bir şekilde kullanın ve herhangi bir yeni tedaviye başlamadan önce sağlık uzmanınıza danışmayı ihmal etmeyin.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler