Tıbbı ve Aromatik Blog

Selülit Engelleyici Şifalı Bitkiler ve Meyveler

<b>Selülit Engelleyici</b> Şifalı Bitkiler ve Meyveler

Selülit Engelleyici Şifalı Bitkiler ve Meyveler selülit ile mücadelede en iyi usullerden biri uygun bir diyet yapmadır. Portakal kabuğu cilde karşı diyette eksik olmaması gereken gıdalar hangileri birlikte bakalım.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Selülit Engelleyici Şifalı Bitkiler ve Meyveler selülit ile mücadelede en iyi usullerden biri uygun bir diyet yapmadır.  Ek olarak şifalı bitkiler ile destek sağlanabilir. Herhangi bir tedavi (doktor veya spa tarafından yapılan) çok az süre bilir. Eğer bu tedavi sonrası bu selülit görünümünün lehine olabilir yeme alışkanlıklarında bir değişiklik olmazsa bu tedavi iyi sonuç vermez.

Portakal kabuğu cilde karşı diyette eksik olmaması gereken gıdalar hangileri birlikte bakalım.

İlginizi çekecek: Portakal Kabuğunda Cilt Nemlendirmek

Ananas

Yemek sonunda yenmesi sindirime yardımcı olur ve bir idrar söktürücü etkisi vardır. 250 gramında sadece 40 kaloriye sahiptir.

Muz

Pektinler gibi suda çözünebilir lif bakımından zengindir. Bunlar da selülitin yaranmasında payı olan zehirli parçacıkları vücuttan kenarlaştırmak yeteneğine sahiptirler.  Ayrıca organizmada su tutma ile mücadele eden, saflaştırma ve vücuttaki sodyum seviyesinde düzenlenme yapan sülfür içerir. Muz fazla kalori içeren bir meyve olduğu için aşırıya gitmemeye dikkat edin.

Enginar

Safra akışını kolaylaştıran sinarin maddesi içerir ve böylece yağ metabolizmasını uyararak karaciğer verimliliğini artırır.

Havuç

Bu, her şeyden önce a vitamini ile zengin karoten bakımından da zengindir. Bağırsak fonksiyonu ve karaciğer fonksiyonunun düzenlenmesi de idrar söktürücü ve depurative özellikleri vardır ve gaz durumlarında da yararlıdır.

Selülit Engelleyici Şifalı Bitkiler

Kiraz

100 gram başına sadece 38 kalori vardır ve hücresel yaşlanmaya karşı olan E gibi vitaminler bakımından zengindir.

Selülit Engelleyici Şifalı Bitkiler

Kekik, mercanköşk, yanı sıra baharat gibi bitkiler yemeklerinize tuz veya et suyu içeren besinler eklemeden gıdalarınızın lezzetli olmalarına yardımcı olur.

Bakliyat

Öğle veya akşam yemeğinde haftada en az iki üç kez yemeniz tavsiye edilir. Nohut, fasulye, bezelye ve mercimek hafif olmalarının yanı sıra protein açısından zenginler. Aynı zamanda vitamin bakımından zengin olan bu gıdalar kolayca sindirilir. Baklagiller et yerine mükemmel bir ikinci yemek sayılır ve makarna veya pilav ile yenildiğinde tam ve dengeli bir gıda olur.

Patlıcan

Karaciğer ve bağırsak fonksiyonlarına iyi gelir. Bu su tutma ile mücadele için idealdir.

Zeytinyağı

Günde yemeklerinizi beş çay kaşığı zeytinyağı ile yapın. Tereyağından kaçının.

Kaynaklar »»