Tıbbı ve Aromatik Blog

Zayıflatan Bitkiler Nelerdir?

<b>Zayıflatan Bitkiler</b> Nelerdir?

Zayıflatan bitkiler, yazın gelişi ile birlikte herkesin aklında zayıflama ve güzel bir fiziğe ulaşmak geçmektedir. Zayıflamaya yardımcı bitkiler ile ilgili bir bilgi arıyorsanız size 4 bitki önerimiz vardır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Zayıflatan bitkiler, yazın gelişi ile birlikte herkesin aklında zayıflama ve güzel bir fiziğe ulaşmak geçmektedir. Zayıflamaya yardımcı bitkiler ile ilgili bir bilgi arıyorsanız size 4 bitki önerimiz vardır.

Bitkisel zayıflama yakın zamanda sıkça duyduğunuz bir cümle olmuştur, bitkisel zayıflama ürünleri piyasada yaygınlaşmıştır. Ancak bitkisel zayıflama ürünleri doktorunuza danışmadan kullanılmamalıdır.

Zayıflatan bitkiler nelerdir?

Kilo sorunu olan kişilerin öncelikle doktorlarına başvurmaları ve kullanacakları şifalı bitkileri doktorlarına sormaları tavsiye edilir.

Kekik

Yemeklerimize tat katan, şifa kaynağı kekik faydaları sindirimi kolaylaştırıp vücudumuzda ki fazla suyu atıp kilo vermemize yardımcı oluyor.

Kekik, yaprakları karşılıklı, bir sonraki ile ters, oval, eliptik veya yumurta şeklinde, koyu yeşil renkli sapsız veya kısa saplıdır. Çiçekleri geriye doğru çan şeklinde, pembe, pembemsi kırmızı, eflatun veya pembemsi beyaz renktedir. Kökleri saçak şeklinde, gövdenin alt kısmı odunsu ve üst kısmı oldukça sık çatallıdır. Kekik Haziran’dan Ekime kadar topraktan 4-5cm yukarıdan veya sürgünleri kesilerek güneşli havadar yerlerde kurutulur ve ısının 35C°’yi geçmemesine dikkat edilir. Türkiye de yaklaşık 35 Dünyada ise 100’e kadar çeşitli Kekik vardır. Kekik bitkisinin detayları için tıklayınız.

Yeşil çay

yeşil çay faydaları Ülkemizde tüketimi artmaya başlayan yeşil çayın faydaları vücut da biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırabiliyor. Hayıt Tohumlu Yeşil Çay

Biberiye

Biberiye faydaları vücut da biriken toksinleri atar ve hazım kolaylaştırır ayrıca yağ eritir. Biberiye

Taze biberiyeyi buzdolabında, kuru olanı ağzı kapalı olarak serin bir yerde saklamak uygun olacaktır. Kuru olan bitki 6 ay kadar tazeliğini muhafaza edecektir. Taze olan bitkinin üzerinde beyaz lekelerin olmamasına ve aromasının güçlü olmasına dikkat edilmelidir.

Mate Yaprağı

Mate yaprağı faydaları obezite tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Mate yaprağı iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı olur.

Bu bitkiler zayıflatan bitkiler olarak da bilinir.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler