Tıbbı ve Aromatik Blog

Şekeri Düşüren Bitkiler – Şeker Hastalarına Özel!

<b>Şekeri Düşüren Bitkiler</b> – Şeker Hastalarına Özel!

Şekeri düşüren bitkiler, özellikle diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini dengelemelerine yardımcı olabilecek doğal alternatifler sunmaktadır.

Google News Logo

İçeriklerimizden hemen haberdar olmak için Google News’ten ücretsiz abone olun.

Abone Ol

Şekeri düşüren bitkiler, özellikle diyabet hastalarının kan şekeri seviyelerini dengelemelerine yardımcı olabilecek doğal alternatifler sunmaktadır. Şeker hastalığı kontrol altına alınmadığında görme problemleri, kalp hastalıkları, böbrek yetmezliği, kan dolaşımı bozukluğu ve yaraların geç iyileşmesi gibi birçok ciddi sağlık sorunlarına yol açar.

Bu nedenle doktorunuzla işbirliği içerisinde yapacağınız tedavi sürecini egzersiz ve diyet ile desteklerken bir yandan da doğanın mucizelerinden de faydalanabilirsiniz. Şekeri düşüren bitkiler ile hazırlanan kürler şekeri kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak ve yaşamınız boyunca tedaviniz için size destek olacaktır.

Zerdeçal

Zerdeçal kurkumin adı verilen, kan şekerini düşüren ve diyabetin gelişme riskini azaltabilen aktif bir bileşik içermektedir. Bu özelliğiyle şekeri kontrol altına alabilmek için önemli ölçüde destek sağlayan faydalı bir bitkidir.

Hazırlanışı ve kullanımı: Yemeklerinizin içine toz halinde ya da çiğ olarak ekleyerek kullanabilirsiniz. Aynı zamanda doktorunuzun bilgisi dahilinde zerdeçal takviyesi alabilirsiniz.

Zerdeçal bitkisinin tüm detayları için tıklayınız.

Zencefil

Zencefilin anti diyabetik özelliği kan şekerinizi kontrol altında tutmak için birebirdir. Kilo vermenize de faydası olan bu şifalı bitki sağlığınız açısından oldukça faydalıdır.

Hazırlanışı ve kullanımı: Bir su bardağı kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı zencefil tozu ekleyerek 10 dakika demlenmeye bırakın. Günde 2 ya da 3 bardak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda yemeklerinize taze veya kuru olarak ekleyerek de kullanabilirsiniz.

Zencefil bitkisinin tüm detayları için tıklayınız.

Köri Yaprakları

Yüksek kan şekerini kontrol altında tutmanıza yardımcı olacak bu aromatik bitki içerdiği mineraller sayesinde kandaki glikoz seviyesini normal düzeyde tutar.

Hazırlanışı ve kullanımı: Her sabah aç karnına bir iki adet köri yaprağı çiğneyebilirsiniz. Aynı zamanda çorba veya salatalarınıza toz halinde ekleyebilirsiniz.

Kekik

Kekik yüksek kan şekeri tedavisinde oldukça etkili bir bitkidir. Birçok vitamin ve mineral içeren bu bitkinin düzenli kullanımlarında oldukça faydalı olduğu görülüyor.

Hazırlanışı ve kullanımı Bir bardak kaynar suyun için 6-7 adet kurumuş kekik yaprağını ekleyin.10 dakika demlenmeye bırakın. Günde bir bardak tüketin. Alternatif olarak bir bardak suya birkaç damla kekik yağı ekleyerek günde bir kez içebilirsiniz.

Kekik bitkisinin tüm detayları için tıklayınız.

Son olarak da Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun geliştirdiği şeker hastaları için uygulanan, uygulayanların oldukça memnun kaldığı bir kür de mevcut.

Bu kür için geren bitkiler;

  • Kış Ihlamuru
  • Kuşburnu
  • Altın otu

1 litre suya 10 gr kış ıhlamuru ve 10 gr kuşburnu ekleyip 5 dakika boyunca kaynatın.5 dakika kaynadıktan sonra 5 gr altın otu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Ilındıktan sonra süzüp gün içerisinde tüketin. Özellikle sabah, öğlen ve akşam aç karnına tüketmenizde fayda vardır.1 ay boyunca düzenli olarak kullanın.

Kaynaklar »»
Diğer Haberler